Tip Word: razendsnel alle afbeeldingen uit eenzelfde Wordtekst bewaren

4 07 2008

Stel, je hebt recent een Worddocument ontvangen waarin heel wat afbeeldingen staan die je welbruikbaar lijken. Omdat je de tekst niet zelf hebt geschreven is de kans ook klein dat je zelf de bronbestanden van de afbeeldingen hebt staan. Hoe geraak je dan toch nog op een snelle manier aan de jpg’s? Wel, er zijn een aantal scenario’s. Ten eerste kun je elke afbeelding afzonderlijk opslaan. Met wat geduld en een paar koffieplantages in je botten moet dat te doen zijn, maar misschien is dat toch niet de aangewezen optie. Scenario 2: mooi kijken in de ogen van de auteur, met je handen doe je maar iets kaleidoscopisch, maak ondertussen een spiraalachtig tjoerelgeluidje en probeer op die manier de auteur te hypnotiseren. Je kunt ook een afgeprint A4’tje met een zwartwitte spiraal voor zijn/haar ogen draaien -enkel voor de ervaren rotten natuurlijk. Het valt immers niet zo gemakkelijk te combineren met de kaleidoscopische handen. Affijn, hypnotiseren dus en simpelweg hem/haar opdragen alle afbeeldingen door te sturen. Het nadeel van deze methode is overduidelijk: je kunt de hypnose enkel uitvoeren in het bureau van het slachtoffer, of algemener in het lokaal waar diens computer zich bevindt; daar dient trouwens ook een internetverbinding aanwezig te zijn. Precies daardoor wordt het natuurlijk nodeloos complex. Gelukkig is er nog een derde, en véééél efficiëntere methode.

Het is eigenlijk heel simpel. Je krijgt zelfs de keuze tussen twee methodes:

De eerste bestaat erin dat je in Word je de tekst opslaat als webpagina -een HTML-bestand dus eigenlijk. Op de eerste afbeelding hieronder slaan we de pagina op onder de naam Tekst.html. Er wordt meteen ook een folder aangemaakt wordt met de naam Tekst_bestanden. Daarin worden alle afbeeldingen bewaard, zoals je kunt zien op de tweede afbeelding hieronder. Meer hoef je niet te doen! Is een afbeelding in Word herschaald, dan vind je in de folder zowel de originele afbeelding als de herschaalde versie. Nice!

Methode twee is enkel beschikbaar voor de gebruikers van Office 2007: sla het document eerst als .docx op (het native formaat van Word 2007 dus) en vervang de extensie van het document van .docx naar .zip. Met WinZip, WinRar of een andere compressiesoftware pak je het ZIP-bestand uit. In de map met uitgepakte bestanden vind je eveneens alle afbeeldingen.


Acties

Informatie

One response

24 02 2009
René Imthorn

Bedankt voor de tip! Hoe kun je eigenlijk elke afbeelding afzonderlijk opslaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: