Online publiceren met Yudu

16 04 2008

Yudu Freedom is een nieuw on-demand publicatieplatform waarmee je binnen de kortste keren een pdf-bestand aan de wereld kunt tonen. Net als Scribd kunt u met Yudu Freedom volledig gratis uw documenten omzetten naar een digitale Flashgebaseerde omgeving -zonder dat het u enige moeite kost, uiteraard. Laat ons deze jonggeborene even in de weegschaal pleuren.

de navigatiemogelijkheden van Yudu

Yudu

Yudu werkt in een aantal stappen: eerst komt het uploaden van je document in PDF-formaat. Als dat is gebeurd krijg je een mail met een link naar je publicatie, een jpeg van de cover en de html-code om de publicatie in te bedden in je blog of website. Jammer genoeg werkt Yudu enkel met pdf-bestanden -andere bestandsformaten worden vooralsnog niet aanvaard. Het omzetten van je documenten kun je n

atuurlijk wel online doen via PDF Hammer, maar toch… Ik heb het zelf nog niet meegemaakt, maar blijkbaar is er een plafond van 16 pagina’s gesteld aan je publicaties -16 per publicatie, wel te verstaan. Heb je méér pagina’s nodig, dan kun je via betalende formules (Yudu Pro of Yudu Express) meer krijgen.

Miniatuurweergave van de pagina\'s

Op je pdf-pagina’s kun je tekst, afbeeldingen, links, audio en video plaatsen, al dien je er wel voor uit te kijken dat je zelf overal het auteursrecht op hebt natuurlijk. Yudu’s pdfbestanden worden netjes getoond in een flashomgeving, met een ezelsoortje links en rechts onderaan, zodat de bladzijden netjes omdraaien. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de navigatiemogelijkheden in de navigatiebalk bovenaan. Daar vind je een zoekmogelijkheid, een zoom tool en ook een mogelijkheid om miniatuurweergaven te krijgen van de afzonderlijke bladzijden.

Qua doelpubliek lijkt het me bovenal een interessant platform voor alle geledingen van academia die brochures, nieuwsbrieven, instructies, handleidingen, ebooks, rapporten, fotoboeken, cv’s en dergelijke meer willen aanmaken. Het publiceren gaat heel snel -je hoeft je niet eens te registreren om gebruik te maken van de service, en dat maakt het wel interessant.

Op de Yudu Website staat te lezen dat Yudu de gebruikers voor altijd gratis zal laten publiceren op voorwaarde dat die zich houden aan 3 regels:

  1. Geen inhoud voor volwassenen
  2. Geen aanstootgevend materiaal
  3. Geen misbruik van het auteursrecht.

Fair deal, als je ’t mij vraagt.


Acties

Informatie

One response

19 07 2016
Roger

Hey,
is er ook een weg terug ? Kan je van een YUDU webpublicatie (of de offline versie) weer een pdf maken ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: