Afbeeldingen herschalen: Dropresizer

22 10 2009

Ongeveer anderhalf jaar geleden kon je in deze post lezen hoe je snel en gemakkelijk afbeeldingen kunt herschalen. Voor de volledigheid vermeld ik ook Drop Resizer -een heel lichtgewicht applicatie die in het systeemvak draait en die meteen alle afbeeldingen in een bepaalde folder automatisch herschaalt. Via dit programma maak je een serie afbeeldingen in één klap geschikt voor mailverkeer.Het principe is dus eigenlijk redelijk eenvoudig: installeer je Drop Resizer, dan krijg je meteen de mogelijkheid om één specifieke folder te kiezen waarin alle afbeeldingen vervolgens automatisch worden herschaald volgens parameters zoals je die zelf hebt ingesteld.

Weinig instellingen, maar voor de meeste gevallen wel voldoende

Weinig instellingen, maar voor de meeste gevallen wel voldoende

Wil je Drop Resizer gebruiken, hou dan best volgende zaken in het achterhoofd:

  • Zorg ervoor dat je de meest recente updates van Microsoft Net Framework op je systeem staan hebt -hier en daar worden daar foutmeldingen over gerapporteerd.
  • Kopieer vooral de originele afbeeldingen niet naar de Drop Resize-folder: de hoge resolutieafbeeldingen zullen onverbiddelijk herschaald worden en dat is natuurlijk knap vervelend.
  • Voorlopig wordt enkel jpg ondersteund.

Acties

Information

2 responses

24 10 2009
Christine

Is deze Dropresizer performanter dan Irfanview? Daarmee kan je ook afbeeldingen resizen, klerdiepte verkleinen, batch conversions doen, ook voor .gif en zonder de Microsoft Net Framework.
Heel interessante blig die ik nog maar net ontdekt heb!

Christine

24 10 2009
gbonamie

Bedankt voor het compliment! Wat mij betreft kan Dropresizer zeker niet tippen aan Irfanview -een programma dat voor mij al jaren perfect doet wat ik wil: het kan inderdaad zeer gemakkelijk afbeeldingen weergeven, herschalen, batch-operaties uitvoeren en dergelijke meer. De enige verdienste van Dropresizer is wat mij betreft dat het stilzwijgend in de achtergrond alle afbeeldingen uit één bepaalde map herschaalt -voor mensen die niet zo behendig zijn met allerhande programma’s is die werkwijze misschien handiger: afbeeldingen die je wenst te mailen kopiëren ze gewoon naar die ene map en alles is meteen klaar om in een mail verstuurd te worden. Maar dat is het dan ook zowat 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: