Zoho Writer 2.0: Word 2007 achterna

7 03 2009

zoho_logoZoho heeft net de nieuwe versie van Zoho Writer gelanceerd. Hoewel er wel meerdere nieuwe features zijn, toch is de meest evidente de nieuwe interface die steeds meer op de Ribbon uit allerhande Office-applicaties gaat gelijken. Het is misschien een persoonlijke indruk, maar die nieuwe interface geeft het geheel wat meer cachet, wat meer professionele allures.

Interface: de MenuTab

Hieronder zie je een afbeelding van de nieuwe Zoho Writer -geef toe, als je naar hun MenuTab kijkt, dan is de Ribbon is echt niet ver weg. Handig is evenwel is dat Zoho een aantal frequent gebruikte functies, zoals undo/redo, kopiëren, snijden, plakken & bewaren buiten de tabbladen heeft gepositioneerd, zodat ze altijd toegankelijk zijn, iets wat in Word met de Quick Access toolbar wordt gepoogd. In mijn persoonlijke testronde deed alles het alvast meer dan deftig: het geheel is logisch georganiseerd, en als je wat vertrouwd bent met de MS Office 2007 interface, dan zul je je ook hier heel snel thuis voelen. Het is overigens de bedoeling om de MenuTab de standaard interface te maken voor alle Zoho applicaties.

Gemakkelijk, helder & snel

Gemakkelijk, helder & snel

Nieuwe features

Er zijn een paar nieuwigheden bijgekomen, waaronder een verbeterde functionaliteit om data & paginanummers automatisch in te voegen in de kop- en voetteksten. Daarnaast is er ook een woordentellertje bijgekomen in de status-werkbalk, een LaTex editor voor de wiskundigen onder ons, een sjabloonbibliotheek voor als je zonder inspiratie zit, offline support (jazeker, Access and edit existing documents even without an internet connection. Offline document edits will be synchronized when you are online) en nog een aantal kleinigheden (een bladzijde omzetten naar landscape modus, om maar iets te zeggen). Zonder twijfel het meest vernieuwende is echter dat Zoho Writer nu in navolging van Google Docs ook eindelijk collaborative writing ondersteunt. Gebruikers kunnen elkaars document herzien, herwerken, chatten (in Zoho Writer zelf) vooraleer ze ingrijpende veranderingen doorvoeren.

  • Klik hier voor een overzicht van de nieuwe Zoho features.

Acties

Information

2 responses

24 03 2009
31 03 2009
Toets 2!!! « Dommidee’s Blog

[…] Zoho Writer 2.0: Word 2007 achterna! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: