Cramberry: snel flashcards maken

1 03 2009

Het zal een zeldzame enkeling zijn die in zijn leven nog nooit met flashcards geconfronteerd is geweest. Duizend-en-een hoofdsteden uit het hoofd memoriseren, woordenlijstjes voor Frans, simpele quizvragen, … Het doodeenvoudig principe -vraag & antwoord op voor- en achterkant van een kaartje- heeft al jaren zijn nut bewezen, van lagere school tot universiteit. Cramberry heeft een webversie gemaakt van het populaire studeerconcept.

Net als de eigenlijk flashcards is de hele opzet van Cramberry extreem simpel gebouden: eerst maak je een set aan, bijvoorbeeld Business English, en daarna maak je allerlei kaartjes aan voor die woorden waar je moeilijkheden mee hebt. Als je jezelf wil testen klik je op de naam van de set en de quiz begint. Heb je het antwoord juist, klik dan op Correct -het algorithme wordt meteen aangepast zodat deze vraag in het vervolg minder snel opnieuw aan bod komt.

Laat het systeem weten of je het antwoord juist had!

Laat het systeem weten of je het antwoord juist had!

Is dit nu zo’n hip systeem? Ehm, als ik eerlijk moet zijn: nee, eigenlijk niet. Ik denk dat als ik zelf woordenschatlijsten erin zou moeten stampen ik nog altijd de voorkeur zou geven aan een pakket als Teach2000. De mogelijkheden zijn er veel en veel uitgebreider: verschillende toetsvormen, verschillende feedbackmogelijkheden, veel meer input van andere gebruikers. Toegegeven, Cramberry heeft al laten weten dat ze een publieke bibliotheek van flashcards zullen openstellen, maar tot zover het is, blijft dit een redelijk solitair systeem, maar qua sharing is het anders voorlopig nog kinnen kloppen -jammer. Kunnen oefenen met de setjes van iemand anders kan best leerrijk zijn, als je het mij vraagt.


Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: