Sumo Paint: indrukwekkende Photoshop-kloon

23 02 2009

Tja, ik ben momenteel eigenlijk met iets anders bezig, en had op mijn verlofdag voorgenomen alleen maar dingen te doen die niets met de faculteit te maken hebben, maar dit kan ik echt niet stilhouden. Sumo Paint -5 minuten geleden had ik er nog nooit van gehoord- is werkelijk veel te indrukwekkend!

Sumo Paint

Sumo Paint

Zoals je op het screenshot hierboven kunt zien is Sumo Paint een Adobe Photoshop-kloon, maar wat voor één! Het volledige programma draait kompleet online, dus je hoeft hoegenaamd helemaal niets te installeren en bovendien is alles gratis. Zit je in een vreemd land te werken op vreemde pc’s in vreemde pc-zalen en wil je toch snel een andere button tekenen voor op je website, of voor in je blog, of je powerpointpresentatie, dan heb je met Sumo Paint echt wel het gedroomde programma in handen. Layers & layer styles, filters, het volledige arsenaal tools dat je gewoon bent uit Photoshop (met zelfs een paar nieuwe erbij, zoals de symmetry tool, de bulky star tool & de curve tool), adjustments, … het lijkt wel een beetje te mooi om waar te zijn allemaal.

Toegegeven, er zijn natuurlijk zaken die doorgewinterde Photoshopgebruikers niet terugvinden, zoals het werken met masks bijvoorbeeld, maar wat je krijgt voor je ehm, geen geld is echt wel heel puik: de mogelijkheden met de borstels zijn bijvoorbeeld heel erg uitgebreid (speel zeker ook eens met de 3D brushes!), de gradients worden on the fly geupdatet in je document. Je documenten kun je exporteren naar jpg & png, wat neit alleen een beetje beperkt, maar vooral ook jammer is omdat alles naar 1 layer wordt herleid. Geen nood, echter: je afbeeldingen kun je ook bewaren op je Sumo-account, en daar blijven de verschillende layers wél bewaard. Daarbovenop is het ook handig dat je je werk gewoon op een andere pc kunt verderzetten mocht je dat willen -geen gedoe meer met memorysticks, harde schijven, e-mailen naar jezelf, of wat dan ook. Het enige wat je nodig hebt om serieus te photoshoppen is een internetverbinding -toch redelijk spectaculair, niet? O ja, op de website van Sumo Paint kun je ook heel erg sociaal wezen & browsen doorheen het werk van anderen, ratings toekennen, commentaar geven en de hele santeboetiek – very web 2.0, maar nog net ietsje leuker is dat je andermans afbeeldingen ook kunt openen met je eigen Sumo Paint zodat je eens kunt kijken hoe een en ander is gedaan.

Nu, zoals gezegd, ik ben eigenlijk met iets anders bezig, dus ik geef je gewoon dit filmpje mee dat mij kompleet heeft omvergeblazen:


Acties

Information

2 responses

23 02 2009
dash

leuk zeg! lijkt een kruising tussen het oude sinedots en apophysis; even kijken hoe t werkt 🙂

1 03 2009
Mike

Just passing by.Btw, your website have great content!

_________________________________
Making Money $150 An Hour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: