Spicebird: een Outlook-killer?

29 09 2008

Spicebird is een open source e-mailclient en laat zich misschien nog het best van al omschrijven als Thunderbird op steroïden. Spicebird biedt immers nagenoeg dezelfde basisfunctionaliteiten als Thunderbird, en voegt er meteen nog een aantal zaken aan toe: een agenda, een takenlijst, ingebouwde chat met je contactpersonen, om er maar een paar te noemen.Beginnen bij het begin: uiteraard zijn de basismogelijkheden dik in orde. Contactpersonen beheren, mailcorrespondentie efficiënt beheren (waarbij spam & phishingmails netjes worden gescheiden van je normale mails), en dergelijke meer: het gaat allemaal zeer vlotjes. Je kunt er ook zonder probleem meerdere accounts naast elkaar mee instellen -zo heb je binnen hetzelfde programma toegang tot zowel je gmail als je werkgerelateerde mails. Stel je deze in als smtp-account, dan download je niets lokaal en blijft alles op de server bewaard, wat handig is als je bijvoorbeeld de gewoonte hebt om al je werk-mails binnen te sleuren op je bureau-pc.

E-mails met Spicebird

E-mails met Spicebird

Het grote verschil met thunderbird is uiteraard dat Spicebird naast email ook een agenda, takenlijst aabiedt, waardoor het zich nadrukkelijk opwerpt als Outlook-killer, maar of dat ook effectief zo is, kan ikzelf nog niet zeggen -ik heb het ding gisteren nog maar geïnstalleerd. Het heeft alvast een paar geinige features onboard die in Outlook ver te zoeken zijn. Zo gaat Spicebird na of er in je e-mails afspraken voorkomen, en meteen verwijst het programma je door naar de agenda om die afspraak meteen ook vast te leggen. Verder kun je je mails ook van tags voorzien, zodat ze gemakkelijk via een zoekoperatie op te snorren zijn. Als je Spicebird opstart krijg je standaard een home-tab te zien met een aantal widgets: zo is er het obligatoire klokje (meteen het eerste wat je eruit flikkert uiteraard), maar ook een RSS-widget waar je meteen de recentste berichten vanop je favoriete site binnentrekt (meerdere RSS-widgets zijn natuurlijk ook mogelijk) en een emailwidget die de meest recent binnengekomen mails oplijst.

De hometab met RSS- & e-mailapplets

De hometab met RSS- & e-mailapplets

En als je met alle basisfunctionaliteiten binnen Spicebird nog niet genoeg hebt, dan zullen er binnen afzienbare tijd nog wel een aantal plugins bijkomen -open source, weet je wel.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: