Downloaden met Free Download Manager

30 06 2008

Filmpjes downloaden van Youtube, of andere flashgebaseerde sites, het is en blijft iets waar heel wat gebruikers naar op zoek zijn. In deze blog werden Zamzar & youconvertit behandeld; deze keer gaat het over Free Download Manager, een open source en dus gratis programma dat ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is.

freedownloadmanager

Free Download Manager heeft redelijk veel functies, zoals gezegd ook een heel gebruiksvriendelijke bediening en een Nederlandstalige interface. Met behulp van een wizard kun je de downloadinstellingen automatisch afstemmen op je type internetverbinding. Het volstaat om de URL in te voeren van het filmpje dat je wil sleuren en FDM doet de rest. Nuff said -of wacht, misschien dit nog: je kunt tot maximaal 20 downloads simultaan binnentrekken. Er zit ook een auto resume in, zodat onvolledige downloads bij een verbroken verbinding netjes worden verder gezet.

Als je dat wil, kun je ook community options activeren. Dat komt erop neer dat FDM bij elke download controleert of je download al dan niet door andere gebruikers als gevaarlijk is bestempeld. Ik heb dat nog niet zo vaak meegemaakt, maar dat komt natuurlijk omdat ik nu eenmaal een heel brave jongen ben 🙂

Met FDM kun je niet alleen flash videofilms downloaden van allerlei bekende videosites, je kunt ook meteen invoeren naar welk bestandsformaat de videofile moet geconverteerd worden. Daarbij heb je ook nog de mogelijkheid om een nieuwe resolutie in te voeren of een andere bitrate. Exotische formaten komen in deze lijst niet voor, maar de meest voorkomende zijn wel aanwezig: avi, wmv, mpeg, mp3, mp4, … maar geen quicktime!

Voor gozers die meteen hele websites willen downloaden is er ook een HTML Spintool waarbij je zelf de linkdiepte kunt bepalen. Het programma biedt nog wel meer moois, zoals bijvoorbeeld een uploadmanager om je gedownloade bestanden meteen te delen met anderen.

Is alles dan rozegeur en zo met FDM? Niet helemaal: torrent downloads zijn een klein beetje problematisch: FDM zal namelijk upload blijven genereren, al staan er helemaal geen actieve downloads in het overzicht, en dat is toch niet zo best voor je telemeter. Daarnaast kun je ook de bandbreedte die het programma aanslaat bij het downloaden enkel wijzigen via de ingebouwde modi (licht, medium en zwaar), maar kun je nergens exact invoeren hoeveel kbs de up- of download maximaal in beslag mag nemen. Desalniettemin is FDM toch de moeite waard om eens te bekijken, als je het mij vraagt.


Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: