Circavie: online tijdlijnen

14 05 2008

Vorig jaar lanceerde AOL een toch wel opmerkelijke dienst, circaVie (momenteel nog altijd in beta), maar heel erg veel naambekendheid heeft die hier precies niet. Toegegeven, ik wist ook bij God niet waar het om ging, maar het uitgangspunt vond ik wel interessant genoeg om het eens te besnuffelen. Met circaVie maak je namelijk multimedia tijdlijnen, en dat kan eigenlijk over alles gaan wat je maar denken kunt: je eigen levensverhaal, je professionele carrière, een project voor op school, de belangrijkste gebeurtenissen van een instituut of wat dan ook.

circaVie

Het principe is heel simpel: op een horizontale tijdlijn voeg je foto’s, titels, tekst, links e.d. toe. Als je wil kun je dan in je blog verwijzen naar een specifiek moment op je tijdlijn, of je kunt je tijdlijn in je blog of site embedden, of delen met studenten, vrienden, collega’s, familieleden. De tijdlijnen op circaVie zijn ook voorzien van tags -héél gevaarlijk als je het mij vraagt: voor je ’t weet is het vier uur ’s nachts en zit je iets te lezen over de evolutie van wandelstokken. O ja, je kunt je timeline ook syndiceren, zodat alle nieuwe evenementen netjes in je RSS-lezer kunnen worden binnengetrokken.

Werken op circaVie is naar ik heb gelezen heel simpel: aanmelden met een openID, tijdlijn beginnen, foto’s toevoegen, datum & tags ingeven, en dat is het eigenlijk zowat. Vooraleer je misschien ontgoocheld afdruipt: je kunt ook het kleurtje van je tijdlijn kiezen 🙂

D’r is momenteel wat te veel werk om het zelf te proberen, maar ik wil gerust aannemen dat het inderdaad heel eenvoudig is. Het lijkt wel geestig om je puur voor het amusement hiermee bezig te houden, maar er zijn ook wel een paar educatieve toepassingen te bedenken: een portfolio voor in kunstrichtingen, literatuurgeschiedenissen, onderzoekstendensen binnen een discipline en ga zo maar door. Op circaVie staat zo bijvoorbeeld een geschiedenis van autisme -misschien niet meteen het domein van de L&W, maar wel representatief voor de mogelijkheden van circaVie binnen educatieve instellingen.


Acties

Information

One response

1 03 2009
gbonamie

Inmiddels is de website CircaVie gesloten, probeert u eens in de Nederlandse website TimeRime.com eens…
— Sjaak

Surf je nu naar circaVie, dan zie je dat ze er inderdaad de brui aan hebben gegeven -“Circavie Will Be Shut Down Permanently” laat weinig aan de verbeelding over. TimeRime.com heeft inderdaad aardig de fakkel overgenomen. Met dank aan Sjaak voor de informatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: