Google lanceert offline versie van Google Docs

7 04 2008

Google lanceerde onlangs het heugelijk nieuws dat gebruikers van Google Docs voortaan ook offline aan hun documenten kunnen werken. Offline ondersteuning wordt aangedreven door de Google Gears API, een browser extensie die application data opslaat en synchroniseert met het moederschip wanneer men weer online is.

Momenteel kun je offline enkel documenten bewerken; nieuwe documenten aanmaken is vooralsnog niet aan de orde. Ook werkt de dienst momenteel enkel voor de tekstverwerker; het rekenblad en de andere applicaties zullen nog een tijdje moeten wachten.

De mogelijkheid om offline aan je Google documenten te werken is, of was, voor velen zowat de enige reden waarom Google Docs nog niet meteen een serieuze concurrent was voor MS Office & Office Live. Ook concurrenten als Zoho en Zimbra boden immers al offline toegang tot hun documenten. Maar nu is het dus eindelijk toch ook zover -tenminste, voor diegenen wiens account al is omgezet. Ik zelf sta vooralsnog in de kou, blijkbaar. Een ontgoocheling die ik bij alle andere gooi, al relativeer ik het ook wel gemakkelijk. ’t Is absoluut niet zo erg als de draw van Manchester tegen Middlesbrough daarnet, bijvoorbeeld, of het gelijkspel tussen Cercle en Bergen gisteren, maar wél erger dan het feit dat After Effects vooralsnog geen audio preview heeft. Dus ja.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: