Web 2.0 – slideshow & videosharing

6 04 2008

D’r is ongetwijfeld een zekere noodwendigheid in cyberspace -zonder dat ik er bewust naar op zoek ben, werd ik de afgelopen twee dagen toch wel vaak geconfronteerd met een aantal verschillende share-platformen. Er gebeurt ongetwijfeld iets krankzinnigs met me als ik dit niet deel met jullie -daar ben ik ergens halfzacht van overtuigd.

Het nuvolgende overzicht is uiteraard volledig alfabetisch georganiseerd.

Animoto

  • Animoto Een redelijk indrukwekkende webapplicatie die automatisch professioneel geproduceerde video’s genereert. Daarvoor gebruiken ze een gepatenteerde technologie en high-end motion design. Elke video laat zich volledig aanpassen in functie van de door de gebruiker geselecteerde beelden en muziek. Het resultaat is ongetwijfeld veel te hip voor uw lessen. Op deze pagina vind je een voorbeeld dat een totale productietijd van 3 minuten heeft (waarvan 2 upload voor de foto’s) en dat na 15 muisklikken (waarvan 13 voor de foto’s) in kannen en kruiken was. Met dank aan mijn neefjes en nichtje in Normandië overigens.

MyPlick

  • MyPlick Net als Slideshare stelt MyPlick gebruikers in staat om diavoorstellingen aan te maken en kunnen ze die via een interactieve widget aan hun kijkers meegeven. Diavoorstellingen hoeven niet noodzakelijk op afbeeldingen te zijn gebaseerd; ook PowerPointpresentaties en pdf-bestanden kunnen worden geüpload, net als muziek of ingesproken tekst, overigens.

  • ShowBeyond Ook Showbeyond is een multimedia slidecast maker, zoals dat dan heet, dat opgehangen is aan een online publicatieplatform. Net als de concurrenten is ook ShowBeyond heel eenvoudig in het gebruik. U hoeft trouwens de foto’s hier in dit geval niet bij de hand te hebben: ze kunnen immers net zo goed worden geïmporteerd uit uw Flickr of Picasa-albums. Een bijkomende troef van ShowBeyond is de mogelijkheid om extra informatie in tekstvorm aan de kijkers aan te bieden, wat uw presentaties meteen een relatief hoog museumkioskgehalte oplevert. Net zoals bij de andere webapplicaties kunt u hier vlot uw presentatie versturen naar allerhande social communitysites.

Slide

  • Slide Meer dan de concurrenten richt Slide zich tot die gebruikers die wat meer in Facebooks e.a. verankerd zijn -tenminste, Slide biedt de mogelijkheid om rechtstreeks foto’s vanop die sites te importeren. Een aantal vooringestelde opmaakmogelijkheden zorgen ervoor dat je video’s en slide casts zonder genade in de vakantievideocategorie belanden: krulletjes, sterretjes, glitter, en swirl –you name it.

  • Slideshare Slideshare is misschien wel de bekendste van de hoop, en dat heeft het waarschijnlijk wel te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van de omgeving en procedure. vriendelijk. Daarbij worden bestanden (ppt, pps, pdf & odp, OpenOffice) tot 30 Mb toegestaan. Zodra uw presentatie is geüpload naar Slideshare wordt die omgezet in een Flash-formaat, waarbij de klikbare hyperlinks uiteraard behouden blijven. Slideshare heeft verschillende indrukwekkende kenmerken: uw presentatie kan worden gecodeerd, diatranscripts kunnen automatisch worden gegenereerd uit tekstelementen van uw individuele dia; elke dia heeft zijn eigen URL zodat niet eerst de volledige presentatie moet worden doorlopen als u iemand naar dia 75 wil loodsen; ten slotte biedt Slideshare ook mogelijkheden om beeld en klank met elkaar synchroniseren, wat je niet op de andere sites vindt. Dat alles maakt het een soort passe-partout voor zowel conferentiepresentaties, muzikale diavoorstellingen, fotoboeken, en dergelijke meer.

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: